glavni izbornik

Reklame


Adria Cup - Šibenik
(30.5.-2.6.2002)


Od 30.5. do 2.6., u Šibeniku, održana je druga regata za Adria Cup i Kup Hrvatske i može se reći sa potpunim uspjehom.
Takmičara je bilo 22, vjetra koliko se samo poželjeti moglo, a i organizacija je bila za pohvaliti i iskoristila ono što se iskoristiti dalo. Ova godina prva je u kojoj se slalom i formula vode odvojeno kao dvije odvojene regate unutar jednog termina, s time da se na kraju dobije i jedan ukupni pobjednik iz obje discipline.

start regate

Prvi dan trajanja regate vjetar je došao relativno kasno (oko 15h), ali dovoljno jako da se izvoze dva slaloma. Oba je pobijedio Vladan Desnica (Starboard/Gaastra) iz Zagreba, dok je drugo mjesto zauzeo Stojan Vidaković (Starboard/Gaastra) iz Maribora. Treće mjesto u prvoj i drugoj trci zauzeli su Boštjan Anžur iz Ljubljane, odn. Ante Berlengi iz Šibenika. Četvrto mjesto zauzeo je as hrvatskog surfanja i idol svih žena svijeta Ivan 'Kiflec' Hitrec.
Drugog i trećeg dana regate odlučeno je da se vozi formula (course race polje), te je odvezeno čak 8 plovova. Šest puta prošao je kroz cilj prvi Vidaković, dok je dva puta ta čast pripala Desnici, koji je time osigurao 2. mjesto u toj disciplini. Žestoka borba vodila se za treće mjesto izmedju Andreja Kočjana iz Kopra i Marka Sekulića iz Zagreba, koju je na kraju za samo jedan bod Andrej odlučio u svoju korist.

A jedina takmičarka iz Slovenije, Katarina Urbanija, koja je sasvim ravnopravno izvozila jedrenja i po najžescim uvjetima te ugrožavala pri tom i poneke dečke, pokazala je da ovo nikako ne mora biti samo muški sport, kao što je to kod nas do sada bilo uobičajeno.
Ukupnu pobjedu na regati podijelili su Vladan Desnica i Stojan Vidaković, svako sa po jednom pobjedom i jednim drugim mjestom iz dvije vožene discipline.

Četvrtog dana regate nije ništa puhalo, ali nakon fine i obline večere koju su organizator i klub Jadrija pripremili iscrpljenim natjecateljima veće prije, nitko se nije bunio da taj dan prodje u znaku odmora i polakog pakiranja za povratak kući.

lista sa rezultatima


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.