glavni izbornik

Reklame


Freestyle Zadar - Be Bos(s) On Board 002
(1.5 - 4.5.2002)Novi freestyle trik od Veledara
Novi freestyle trik od Veledara
Prva freestyle regata za Freestyle Kup Hrvatske i Adrija kup održana je u Zadru u organizaciji KJD”Fortunal¨.
S obzirom da sam bio jedini Zagrepčanin na ovoj regati, malo ću je opisati za sve vas, koji niste bili tamo. Radi južine, mjesto održavanja bile su Kolovare, zadarski spot za jugo.

Prvi dan regate bila je srijeda 01. svibnja, taj dan nije bilo vjetra, ali s obzirom na dobre prognostičke najave za sljedeća tri dana uživali smo u lijepom vremenu.

Dan drugi, četvrtak jugo je počelo oko 10 sati i već u podne počelo se voziti na vjetru između 20 i 30 čvorova. Prije početka organizator cijelog događaja Damir Veledar zamolio je sve prisutne da bespoštedno rasture opremu i sebe. On i prisutni Zadrani su to mislili ozbiljno, što ćete moći vidjeti u galeriji slika na www.surf.com.hr koje sam snimio na ovoj regati.

Veliki dvoboj - Žiga & Grozni
Veliki dvoboj - Žiga & Grozni
Taj je dan odvožen jedan heat i tu je Grozni ( Mladen Belamarić) već pokazao kako je trenutno najbolji hrvatski freestyler, od Hrvata taj je dan i Marko Štefančić bio u odličnoj formi i uspješno je završavao sve cool moveove. Od Slovenaca najbolji je bio Žiga Hrček, lik je stvarno uživao u dvobojima sa Groznim.
Na kraju prvog dana organizator nas je sve odveo na besplatnu kino predstavu, neke od nas, koji smo kasnili, čekao je ispred kina i kad je film već počeo (hvala Damire!).

Petak, treći dan regat,e vjetar je malo kasnio, to nam je vrijeme Veledar, kao dobar organizator, ispunio djeljenjem majci sa logom BOB 002 i besplatnim Ledo sladoledima. Nakon toga vjetar je ponovo u dogovoru sa organizatorima zapuhao i na jugu od 20 do 35 čvorova odvožena su dva heata.

A sada činjenice:
Na ovoj regati koja se boduje za Kup Hrvatske i Adrija Kup bilo je prisutno dvadesetak surfera dok je njih jedanaest nastupilo u borbu za bob 002 (bos(s) on board). Natjecatelji su došli iz sljedećih klubova: hrvatski iz Šibenik, Biograd, Rijeka i Zadar i slovenskih - Maribor, Ljubljana, tako da je regata imala obilježja međunarodne regate.
Poredak je na kraju sljedeći:

Mjesto Natjecatelj Broj jedra
1. Mladen Belamarić CRO 4
2. Žiga Hrček SLO 99
3. Toni Zupančić SLO 27
4. Marko Štefančić CRO 9
5. Duško Basijančić
Damir Veledar
n/a
CRO 11
7. Siniša Cvitanović n/a
8. Igor Legac n/a
9. Ante Jeličić
Marko Rudić
n/a
11. Branimir Kraljić n/a

Novi freestyle trik od Veledara
Grozni je briljirao - frontloop
Van konkrencije nastupila je i jedina djevojka Nika Cejan pokazavsi da se moľe nositi i s vijetrom od 50 cv.
Na završnoj večeri podjeljene su robne nagrade u vrijednosti 1111 eura svim sudionicima, a i oragnizatorima: Vip-me GSM piramide, pehari, Dalmacija vino vino i Pipi, Mardešić ribice, Bata cipele, JP majica by Dinosaur, Red bull, Luna Nautik proizvodi, Majice KJD ”Fortunala” uz Tunu na gradele,Ledo kolače, sladoled surf-video i muziku svi su se zabavili uz pohvale i zadovoljstvo.
Subota, zadnji dan regate, bio je slobodan i jedrilo se za svoj gušt na 35-50 čvorova vijetra kojeg su uhvatili samo najuporniji i nezasitni jer je puhao od 9-14.

Na žalost, od natjecatelja iz našeg kluba, KJD Zagreb, nitko nije došao, evo dečki žalite, bilo je super!

Galerija od 46 slika


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.