glavni izbornik

chatbox

chatbox
Zadnje dodane slike
12.jpg
07.jpg
08.jpg
11.jpg
09.jpg

Slučajne slike
IMG_0836.JPG
09.jpg
21.JPG

Statistika galerije
6086978 pregleda slika
12088 komentara
9361 datoteka
360 albuma u 12 kategorija


Zmrzavica contest - freewave surfanje
Bene, Split - na vrlo kvalitetnom spotu za Buru, održana je mala regata za zagrijavanje. Na prekrasnoj sunčanoj nedjelji vjetra nije nedostajalo, ali nije bilo ni hladno, što je uobičajena za ovo razdoblje godine. Na kratki dogovor o zajedničkom surfanju na Benama se okupilo 20-ak surfera, što onih koji su sa sigurnog kraja gledali surfere, do onih 10 hrabrih surfera, koji su ugodno iznenađeni dobrim uvjetima i temperaturom surfali od 11 do 16 sati.

Bura je puhala idealnom jačinom za jedra između 4 i 5 kvadrata, nekih 30 čvorova, možda koji put i jače na refulu. Od prvih surfera koje smo zatekli na Benama bili su mladi i nadobudni splitski rideri - Sira, Junac, Prpa, pa lokalni Bjorn - Bambi, Mipa fotograf i jedini surfer u moru - Mate Australac Klokan sa 5.3 i 100 litara custom daskom iz Australije. Poslije su se okupili i Josip, Brane, Ivan, Luka, Ante, Žare, Ćuk, Veljo, Saša i još poneki, poput Stipe Marinovića koji je zaslužan za odličnu galeriju slika. Nažalost nisu došli Stanko & Dejo, jedni od najcjenjenijih windsurfera u Splitu, koji su nedostatkom opreme i prijevoza bili spriječeni doći.

Oko 12:30 surferi su počeli ulaziti u more sa peticama i većim daskama jer je bura malo pala, da bi već oko jedan sat počeli izlaziti iz mora, tražeći što manje daske i jedra. Tako smo imali prilike vidjeti najnovija Ezzy jedra i mondene RDM jarbole koje su Bambi i Ivan pokazali, pa smo vidjeli nove RRD FSW daske, kao i zanimljive Neil Pryde kombinacije - Core iz '98. i RAF Wave iz '86. Tu su bile i nove Fanatic freewave daske koj su splitsko-kaštelansko tržište u kratko vrijeme prepravile i sada svatko ima po jednu u svojoj garaži.

Na krajnje pojednostavljenom freewave konceptu - koji je zapravo pojednostavljena verzija noramlnog regatavanja - zamolili smo Franu Prpu, koji je snimao kamerom i Stipu Marinovića (fotoaparat), da procjene najbolje surfere toga dana. Osim toga pohvala ide Stipi što je za 13 kuna kupio dječiji fotoaparat, umotao ga u kesu i otišao surfati, te iz toga položaja slikavao surfere. Svaka čast.

Osim toga teško je nazvati događaj regatom, jer nije bilo nikakve ozbiljne najave, kao ni oznake pripadnosti određenom kupu, kao ni nagradnog fonda. Ipak regata će se obilježiti kao lokalna regata Dalmatinskog Windsurfing Kupa, jer na regati nije bilo gostiju iz obližnjih gradova i mjesta. Ono što jest, to je odlično zajedničko surfanje u samom srcu zime, i druženje lokalnih surfera, čime se potvrđuje da je splitsko-kaštelanska zajednica najsnažnija windsurfing scena u Hrvatskoj iz koje redovito dobivamo izvrsne slike, regate, DWK, mlade windsurfere, kao i sve zavidniju razinu napredovanja u windsurfingu kao sportu.

Što se suđenja tiče, suci i nisu imali najjednostavniji posao. Na moru su se stvarni istakli Sira i Luka. Teško je bilo procijeniti tko je bio bolji (ili još bolje rečeno - luđi). Sira je izvodio savršene spinloopove, kao i nekoliko opasno visokih front loopova, so odličnim doskokom. Standardo je bilo vidjeti Siru i u nekoliko odličnih vulkana, čak i s vrlo dobro napravljenim spockom. Dotle je Luka izveo svoje prve vulkane (u životu), napravio nekoliko willy skippera, jedan skoro izvedeni lazy susan, table top, te ono što nas je sve zadivilo - front loopove u obje strane. Sira je u onome što izvodi bio bolji, no Luka je definitivno pokazao raznovrnije trikove. Ni Drna nije bio za baciti, nekoliko dobrih spin loopova, možda jedan front loop, no još u fazi učenja, nisu imali dobre doskoke. Tu je bio i jedan table top, nekoliko pokušaja vulkana i tako. S druge strane kamerman-sudac je bio očaran Bambijevim rajdanjima valova i doslovno power jibeovima i power duck jibeovima koje je Bambi završavao glisiranjem i vratio sjaj dobrom jibeu nad više svima dosadnim vulkanima. Ante Berlengi je pak dao svima do znanja da se wave daska može voziti poput bilo koje slalom daske, sa isto takvim savršenim okretima, pokušajima back loopa i nekoliko dobrih skokova. Ante je i zadnji izašao iz mora, što se posebno cijeni. Vjerojatno bi to inače bio Bambi, ali fakultet zove.

Od ostalih surfera jedino je još Branko Aničič napravio nekoliko dobrih okreta i skokova, što za njegove godine i nije loše, dapače odlično je. Tu je bio i mladi Junac, koji pokazao da nije on od spužve. Josip se borio sa 5.0 i 95 litara i dobro se izborio. Dan je završio dobrom zafrkancijom, pregledavanjem opreme, dogovaranjem oko novih putovanja, prodajom opreme, razmjenom iskustava i najavom otvaranja dugo očekivanih prostorija Udruge jedriličara na dasci "Nehaj" iz Kaštela čim će lokalna scena dobiti nove prostorije za zajedničke degustacije dobrih peka, vina i ostalih specijaliteta. Time ćemo još jednom dokazati ono što već jesmo - najbolja windsurfing ekipa u Hrvatskoj.

Do idućih regata i druženja uživajte u slikama sa surfanja, koje vam donosi Stipe Marinović, a radujemo se još i Mipinim fotografijama.

> Galerija slika
0 komentara [by: drna, 6.2.2006]

ime:     [formatiraj text] (?)
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Samo registrirani korisnici mogu dodavati komentare. U slucaju da ste niste još registrirali to možete uciniti ovdje.


Reklame

Trazilica

pretraži novosti
pretraži forum
pretraži galeriju slika

slika tjedna

arhiva - slika tjedna

anketa
Koliko velik je bio najveći val po kojem ste jedrili na dasci?
< 50cm
50cm - 1m
1m - 2m
2m - 3m
3m - 4m
4m - 5m
> 5m
ne znam

pogledaj rezultate

arhiva anketa

vrijeme
Mjesto smjer vjetra brzina vjetra (cvorovi) temperatura zraka (C) izmjereno u (sati)
Dubrov. var 0 l 1:l
Pula var 0 l 1:l
Rijeka var 0 l 1:l
Split var 0 l 1:l
Varaždin - 0 3 05:00
Šibenik - 0 12 22:00
Zadar var 0 l 1:l
Zagreb var 0 l 1:l
Beaufort skala

forum
pomoc oko odabira opreme - 16:05h, 23.5.13 (odg. #3)
oldschool vs. newschool daske - 12:01h, 12.6.12 (odg. #1)
Boom grip materijal - 10:33h, 09.5.12 (odg. #4)
Ukraden Duke 5.9 - 20:05h, 18.3.12 (odg. #0)
pozdrav ,početnik - 16:23h, 12.11.11 (odg. #9)

oglasi
Potražnja: Ponuda:

Potraznja potražnja
117 oglasa u databazi,
zadnji od 05.11.2023
Ponuda ponuda
890 oglasa u databazi,
zadnji od 23.03.2024

vazni linkovi
7 bofora
JK Podstrana
Surfanje
Hrvatska Udruga Klubova Jedrenja na Dasci
KJD Zagreb
Surf klub "Tri Strijele"
Surfmania.net
Totisurf.com
Windsurfing Koprivnica
Windsurfing Style Team
Prognostičke karte - Meteoadriatic
Adriakite
Boardforce
Kayak & SUP Hvar
Hiking Hvar

info
Impressum
Reklamni prostor

1 korisnik je trenutačno na ovoj stranici


posjetitelj od 1998

u slučaju da uočite mrtvi link, neku grešku, želite poslati neki komentar ili prijedlog u svezi stranica - onda to možete učiniti u feedback forumu


(c) WSurf 2015. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.