glavni izbornik

Reklame


Formula Super Cup - Balaton
(18-20.5.2002)


Još jedna regata za Formula Super Cup je završena; u tri dana trajanja regate samo je jedan dan puhalo zadovoljavajuće, ostali dani prošli su kroz ponavljanje neuspjelih startova i uživanciju na prelijepim travnatim ‘plažama’ Balatona. Vladan Desnica iz Zagreba zabilježio je još jednu pobjedu i time, nakon tri završene etape, poveo na ukupnom rankingu Super Cupa.

obala Balatona mini-golf
prelijepi ugođaj na obali Balatona U čekanju vjetra neki se zabavljaju mini-golfom (Vladan Desnica), dok ostali natjecatelji i natjecateljke uživaju u suncu
Od 18-20.5. održana je treća po redu regata za Formula Super Cup, ovaj puta uz obalu jako popularnog madjarskog jezera Balaton. Vjetra za odvoziti 3 lijepe trke bilo je nažalost samo u subotu, ali uz bogatstvo ostalih interesantnih zanimljivosti koje ta obala pruža ni jednom od takmičara ostatak vremena nije bilo dosadno.
Vjetar je na početku bio nešto refulast, od 7-15 čvorova, da bi pred kraj dana podigao na solidnih i konstantnih 20tak. Bilo je i par jačih udara, na regatnom brodu bilo je izmjereno i do 28 čvorova. Regatno polje bilo je konačno postavljeno s malo više mašte nego inače, vozilo se modificirano L polje, s dugačkom orcom i krmom, te kratkim potezima bočno na vjetar pred kraj prvog kruga i pri ulasku u cilj. Prvo mjesto na regati, a time i vodstvo u ukupnom poretku nakon treće etape Super Cup-a pripalo je Vladanu Desnici (Starboard/Gaastra), drugo mjesto zasluženo je zauzeo Peter Hörler (Starboard/Gaastra) iz Austrije, a na trećem je završio domaći natjecatelj Laszlo Keczery (Fanatic/Arrows).

Regata je bila organizirana od strane Mađarske Windsurf Udruge, tako da je uz natjecatelje Formule Windsurfing, bio i veliki broj Mistral One Design vozača i vozačica (!!). Njima je to bila jedna od predkvalifikacijskih utrka za postizanje norme za odlazak na olimpijadu u Atenu 2004, tako da su se skupili najjači i iz susjednih zemalja.

proglasenje
Laszlo Kerczery, Vladan Desnica, Peter Hörler - prva trojka regate na Balatonu
Osim dobrih i profesionalnih uvjeta za regatu, Balaton je i u satima odmora pružao sve što jedno regatno područje mora pružati. Uredna trava i gusto drveće uz obalu činili su trenutke odmora ugodne kako za opremu tako i za natjecatelje. A večernji izlasci u Siofok ni uz najbolju volju nisu se mogli završiti prije izlaska sunca (ma ljeto je, sunce jako rano izlazi ;). Ples uz čašicu dobrog vina (ili tekile) bio je neizbježan za sve natjecatelje, a i natjecateljke (!!).

Slijedeća etapa Super Cupa vozi se od 14-16.6. na jezeru Garda, no zbog poklapanja s terminom regate za kup Hrvatske (Volosko), bojim se da ovog puta Hrvatska neće imati svojih predstavnika.


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.