glavni izbornik

Reklame


Adria Cup i Kup Hrvatske 2002Napeta borba - Desnica & Vidakovic
Nakon tri uspješno održane regate u »racing« disciplinama u Portorožu, Šibeniku i Voloskom došli smo pred sami kraj prve sezone zajedničkog »Adria Cup« natjecanja Hrvatske i Slovenije. Ostala je još samo finalna i sigurno najveća regata (ujedno i Državno Prvenstvo Hrvatske u formuli, slalomu i freestyle-u) koja će se održati krajem ovog mjeseca u Vignju na poluotoku Pelješcu. Dosad je nivo natjecanja u Adria Cupu bio zaista visok, odvožen je velik broj utrka, sudjelovao je vrlo velik broj natjecatelja, a budući da je regata na Pelješcu već tradicionalno iznimno dobro posjećena za očekivati je daljni porast kvalitete natjecanja.
U disciplini »formula windsurfing« već sada je jasno da je prvak u sezoni 2002 Stojan Vidaković iz Maribora koji je pobjedio sve tri regate do sada. Sigurno drugo mjesto pripada Vladanu Desnici iz Zagreba, a glavni favorit za treće mjesto je Simon Sedmak iz Kopra.

Za razliku od formule, u slalomu ćemo trebati pričekati ishod regate na Pelješcu kako bi dobili pobjednika. Za sada je u vodstvu naš Vladan Desnica ispred Stojana Vidakovića i juniora Ante Berlengija iz Šibenika.

Dok je Adria Cup-a sezona pri samom kraju, sezona 2002 Kupa Hrvatske tek je na polovini. Preostale su još tri formula windsurfing regate (Bol, Viganj, Premantura) i dvije slalom (Bol i Viganj). Glavni favorit za prvo mjesto je, kako je bilo i za očekivati, Vladan Desnica (KJD Zagreb) sa tri prva mjesta u formuli i sa pobjedom u prvoj slalom regati u Šibeniku.

Trenutačne ranking liste za disciplinu formula windsurfing za Adria Cup i Kup Hrvatske možete naći ovdje

Za ranking listu slaloma još je prerano jer je održana tek jedna regata, ona u Šibeniku.


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.