glavni izbornik

Reklame


Šibenik - FW, Slalom i Freestyle
(29.05.-1.06.2003)Dodjela nagrada: Desnica, Vidakovic, Berlengi
Već tradicionalno, svake godine krajem svibnja održava se regata na Šibenskoj Jadriji. Tako je i ove godine privukla tridesetak surfera. Na rasporedu su bile predviđene sve tri discipline - FW, Slalom i Freestyle, ali zbog nedostatka vjetra uspjelo se održati takmičenja samo za Formulu. Mnogi takmičari su došli trenirati skoro tjedan dana prije što pokazuje jakost ove regate.

Nakon dobrog vjetra tijekom treninga prva dva dana se nije uspjelo odvoziti ništa jer je cijelo vrijeme miješala lagana Bura. Dok su mnogi uživali na suncu uz kavu čekajući vjetar, neki freestayleri su se uputili na obližnje Prokljansko jezero gdje su uspjeli uhvatiti Bure od 20-setak čvorova.

Za treći dan regate prognoza je bila jednako loša kao i za prva dva ali ipak preko Zlarina zapuhao je lokalni vjetra Oštar koji vjerojatno puše samo na Jadriji. Tako da se trećeg dana uspjelo odvoziti dva plova u disciplini Formula. U oba plova slovenac Vidaković (Starboard/Gaastra) bio je bolji od Desnice (Starboard /Gaastra). Dok su se za 3., 4. i 5. mjesto borili Berlengi, Kapeli i Orešković te završili sa istim brojem bodova. Interesantno je da vjetar puhao 12-13 čvorova a Vidaković je vozio 10.5 umjesto 12 kvadrata dok su svi ostali vozili najveća moguća jedra. To je dobar pokazatelj da danas ne treba forsirati najveće jedro kao što je do sada bio slučaj. Možda je dozvoljena gornja granica od 12.5 kvadrata ipak prevelika i ne daje neku prednost. Navečer je priređena surferska večera koja je izvrsno pripremljena zahvaljujući velikom trudu Ane, Janka i Damira.

Grozni na ping pongu Regata

Zadnji dan regate Oštar je ponovno zapuhao ali ovaj put nešto jače tako da ga je mjestimice bilo i preko 15 čvorova što za jedra oko 12 kvadrata dosta jako. Uspjelo se odvoziti tri plova. Borba za vrh se nastavila između Vidakovića i Desnice gdje je Desnica uspio jedanput pobijediti jako dobrog Slovenca. Velika borba vodila se između Berlengija i Oreškovića za 3. mjesto. Oba su nakon pet plovova imala isti broj bodova ali po pravilu “tko je više puta od koga bio bolji” Berlengi izvukao tanji kraj i završio ukupno 3.

Nakon podjele pehara i spremanja opreme takmičari su krenuli na nepredviđeno dugotrajan put koji se zbog prometne nesreće vremenski udvostručio (Jadrija-Zagreb 8 sati).

Rezultati:
Formula Windsurfing, II regata za Adrija Kup 2003.


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.