glavni izbornik

Reklame


HT Soul & style, Zoo Station
(10.06.-15.06.2003)


piše: John Dolenc

Sammer
Prva eliminacija je završena sa Sammerom na čelu
U nedjelju 15.06. je jakom tramontanom HT Mobile soul&style priveden koncu. Pošto je u subotu završena dvojna eliminacija zadnji rezervni dan je iskorišten za slobodno jedrenje.
No vratimo se na početak, dvadeset natjecatelja prijavilo se na windsurfing freestyle natjecanje nagradnog fonda od 15 000 EURA. Uz trojicu hrvata (Belamarić CRO-4, Veledar, Štefančić) u lov na euriće krenuli su Rosati I-0 (Italija), Horrer G-92 (Njemačka), Mevissen H-79 (Nizozemska), slovenci Slabe SLO-6, Hrček SLO-99, Milošević te austrijanci kao najbrojnija nacija predvođeni Sammerom AUT-291 i Lewischem AUT-19.

U prvom krugu otpali su svi hrvati, slovenci te lošiji dio austrijanaca. Slabe, Hrček i Belamarić uspjeli su se vratiti u igru kroz "looserski" hit. Sva trojica redom bili su daleko od svojih najboljih izdanja. Belamarić je prošle godine na istom natjecanju osvojio treće mjesto. Kod Belamarića je presudio izbor opreme. Naime on je kod svog sponzora izabrao dvije wave daske s kojima nikako nije mogao biti konkurentan pri vjetru od 12 do 18 čvorova.

Rosati Mevissen
Rosati u dobroj formi, ali mu je ipak ponestalo snage na kraju Mevissen (H-79)

Već u prvom hitu Sammer, Lewisch, Rosati i Mevissen pokazali su da pucaju na najviša mjesta. Prva eliminacija je završena s Sammerom na čelu dok su se spomenuta trojica morala boriti s nadolazećim takmičarima te među sobom po sistemu jedan na jedan za mjesto u finalu sa Sammerom. Vozeći četiri hita za redom Zarfl uspijeva pobjediti Lewischa u vrlo tijesnoj borbi. Lewisch je sve ariale odradio na desne uzde dok je Zarfl pobjedio upravo arialima na obje strane. Tijesni rezultat Lewisch nadoknađuje velikim stilom te "teletubiem" kojeg jedini izvađa. Teletubie bi je vrlo atraktivna inačica stall jibea.
Zarfl u slijedećem hitu gubi od Rosatija koji skače na obje strane od svih mogućih spockova (clew first, swich stance) do flake i chacao-a. Slijedeći suparnik mu je Mevissen. Perfektan diablo ipak mu nije bio dovoljan za pobjedu nad Rosatijem. I tako je Summer dobio svojeg suparnika u finalu. Već na početku hita vidljivo je da Rosatiju ponestaje snage. S velikim samopuzdanjem Sammer odnosi pobjedu i poveću svotu eura u Austriju.

Zarfl Belamaric
Zarfl - vrlo tijesna borba sa Lewischem Hrvatski adut Belamarić završava tek na 9om mjestu

Rezultati:
mjesto natjecatelj
1. Sammer (AUT-291)
2. Rosati (I-0)
3. Mevissen (H-79)
4. Zarfl (AUT-540)
5. Lewisch (AUT-19)
6. Horrer (G-92)
5. Lewisch (AUT-19)
6. Horrer (G-92)
7. Bikich (AUT-12)
7. Kalensky (AUT-258)
9. Belamarić (CRO-4)
9. Slabe (SLO-6)
9. Kinzl (AUT-137)
9. Hrček (SLO-99)

galerija od 110 slika


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.